Geschreven door:
Op:
februari 21, 2022
Deel:

‘Doomscrolling’. Ik had er nog nooit van gehoord maar ik blijk het met enige regelmaat te doen. Dat je op je scherm een nieuwsapp opent en van het ene nare bericht naar het andere doorscrollt. En nare berichten zijn er genoeg geweest in de afgelopen maanden.

Trouwens, de algoritmen van apps en website helpen dapper mee, want lees je een bericht over bijvoorbeeld machtsmisbruik, dan staan onder het artikel de links al klaar naar soortgelijke berichten.

Het is inmiddels al weer bijna twee maanden geleden dat het Kerst was. Ik ga er vanuit dat je de kerstspullen allang weer hebt opgeborgen en de adventskaarsen al helemaal. Maar het komt er op aan dat we de naam van Jezus blijven noemen: Immanuel, God met ons.

Op een of andere manier is Gods Geest continue bezig in deze wereld met herstel, vernieuwing, vervulling. Van ‘doomscrolling’ word je doodmoe omdat de gebrokenheid zo reĆ«el en wijdverbreid is. Maar door Jezus weten we dat gebrokenheid niet het laatste woord heeft.

Gerelateerd

Jeruzalemkerk Architecture in 360 degrees

https://360-architecture.com/jeruzalem-kerk/

Kaarsjes in de Baarsjes

Beste buurtgenoot, Op zaterdagavond 24 december, Kerstavond, is het eindelijk weer zover: Kaarsjes in de Baarsjes! Geniet – als vanouds […]

Hoopvol leven: introductiecursus

Jezus inspireert al eeuwenlang mensen tot een leven van vertrouwen en hoop in een chaotische en angstige wereld. In deze […]

Startzondag: Aan tafel!!

Zondag 11 september hopen we elkaar te ontmoeten op de startzondag en maken we een begin met ons nieuwe jaarthema […]

Nieuw jaarthema: Aan tafel!!

We sluiten ons dit jaar aan bij het jaarthema van de landelijke kerk: “Aan tafel!” Samen eten is in bijna […]

Bijbelklas weer van start

Je staat in het Rijksmuseum voor een schilderij, leest op het bordje dat het een bijbels tafereel is, maar je […]