Geschreven door:
Op:
september 10, 2022
Tags:
Deel:

We sluiten ons dit jaar aan bij het jaarthema van de landelijke kerk: “Aan tafel!” Samen eten is in bijna alle culturen belangrijk. Niet voor niets wordt in de bijbel vaak gegeten en is de maaltijd een belangrijk symbool. Ook in de Jeruzalemkerk vinden we elkaar regelmatig aan tafel. Soms heel bewust gepland, soms spontaan. En onlangs aten we met buurtgenoten op het plein voor de kerk.

Aan de ene kant dus een heel vanzelfsprekend thema. Aan de andere kant zijn er genoeg linken te bedenken die interessante vragen oproepen en om verdieping vragen: wie zitten er eigenlijk aan onze (talkshow-)tafels en wie niet (inclusiviteit en diversiteit)? wat voor eten is er op onze tafels te vinden (duurzaamheid) en voor wie is dat (nog) te betalen (armoede)? en wie zitten er eigenlijk rondom de avondmaalstafel en wat beleef je daar nu precies aan?

Een thema dat dus breed uitwaaieren kan, maar ons steeds weer bij de kern brengt: Jezus die het brood van het leven is en ons aan zijn tafel roept!

Houd de website in de gaten voor activiteiten rond het jaarthema!

Gerelateerd

Koor Luz | Najaarsconcert op zondag 19 november

Deur open & kaartverkoop vanaf 15:30 uur. Kaarten regulier € 10,00 4 t/m 16 jaar: € 5,00 Betalen aan de […]

ZOMERAVONDCONCERT - Gert van Hoef in reprise!

Op zaterdagavond 8 juli komt deze succesvolle organist, na een goed bezocht concert in de Jeruzalem kerk in 2018, opnieuw […]

Onderweg naar Pasen in de Goede Week

In deze week zijn er drie extra momenten om je voor te bereiden op het grote en onvoorstelbare feest van […]

Jeruzalemkerk Architecture in 360 degrees

https://360-architecture.com/jeruzalem-kerk/

Kaarsjes in de Baarsjes

Beste buurtgenoot, Op zaterdagavond 24 december, Kerstavond, is het eindelijk weer zover: Kaarsjes in de Baarsjes! Geniet – als vanouds […]