Geschreven door:
Op:
april 5, 2023
Deel:

In deze week zijn er drie extra momenten om je voor te bereiden op het grote en onvoorstelbare feest van Pasen. Op drie avonden volgen we Jezus op zijn weg van lijden en sterven. 

Donderdag 6 april: op Witte Donderdag denken we terug aan de laatste avondmaaltijd die Jezus met zijn leerlingen heeft gevierd. Jezus vierde met zijn leerlingen het Joodse Paasfeest: de bevrijding uit Egypte. Jezus gaf toen aan brood en wijn een nieuwe betekenis. Hij gaf ermee aan dat zijn dood iets moois zou bewerken.

Vrijdag 7 april: op Goede Vrijdag gedenken we het sterven van Jezus aan het kruis op Golgotha. Het is een dag van verdriet omdat Jezus gestorven is vanwege het kwaad in de wereld en onze zonden. Het is een goede dag omdat aan het kruis de onmetelijke liefde van Jezus voor deze wereld duidelijk werd. We lezen in deze dienst uit het Johannesevangelie, we zingen en er is de mogelijkheid om wat je bezwaart bij het kruis te brengen.

Zaterdag 8 april: op de avond van Stille Zaterdag vindt de eerste dienst van Pasen plaats: in een donkere kerk wordt het licht van de brandende Paaskaars binnen gebracht. Het licht van Christus, die is opgewekt uit de dood, begint te stralen in deze wereld. Jezus leeft! Van oudsher is de Paasnacht het moment waarop nieuwe gelovigen gedoopt werden. Maar het is ook een mooi moment om je eigen doop te gedenken of je af te vragen of je gedoopt zou willen worden.

Deze diensten beginnen om 19:30 in de Jeruzalemkerk

Wees meer dan welkom!

Gerelateerd

Onderweg naar Pasen in de Goede Week

In deze week zijn er drie extra momenten om je voor te bereiden op het grote en onvoorstelbare feest van […]

Jeruzalemkerk Architecture in 360 degrees

https://360-architecture.com/jeruzalem-kerk/

Kaarsjes in de Baarsjes

Beste buurtgenoot, Op zaterdagavond 24 december, Kerstavond, is het eindelijk weer zover: Kaarsjes in de Baarsjes! Geniet – als vanouds […]

Hoopvol leven: introductiecursus

Jezus inspireert al eeuwenlang mensen tot een leven van vertrouwen en hoop in een chaotische en angstige wereld. In deze […]

Startzondag: Aan tafel!!

Zondag 11 september hopen we elkaar te ontmoeten op de startzondag en maken we een begin met ons nieuwe jaarthema […]

Nieuw jaarthema: Aan tafel!!

We sluiten ons dit jaar aan bij het jaarthema van de landelijke kerk: “Aan tafel!” Samen eten is in bijna […]