• Start
  • actualiteiten Jeruzalemkerk
kerk_binnen.jpg

De introductiemiddag vindt een aantal keer per jaar plaats aansluitend op de dienst met een heerlijke lunch. Tijdens de middag wordt er meer informatie gegeven over de gemeente. Verschillende mensen uit de gemeente vertellen iets over de achtergrond van de gemeente, hoe zij is ontstaan, welke activiteiten er worden georganiseerd en hoe je betrokken kunt raken. Ook wordt er een rondleiding gegeven door het kerkgebouw.

Lees meer: 31 oktober 2021 - Introductiebijeenkomst

kerk_met_beide_benen_in_de_buurt.png

De Jeruzalemkerk gaat dit seizoen starten met het programma 'Kerk met beide benen in de buurt' van Tearfund. Een programma voor kleine groepen maar ook voor andere belangstellenden, om stap voor stap na te denken over Gods roeping voor mensen in de wereld, individueel maar ook als christelijke gemeenschap. Gericht op de directe omgeving, waar je woont, werkt of kerkt. Om zo meer kerk en christen voor en in de buurt te zijn. Met beide benen in die buurt dus. 

Lees meer: Donderdagavond 14 oktober: Kick Off Kerk met beide benen in de buurt

3_okt.png

Tijdens de week tegen eenzaamheid, in Amsterdam West beter bekend als West Verbindt ben je op zondag 3 oktober vanaf ca. 11:30 uur van harte welkom voor een pannenkoek of poffertjes en koffie en thee. Je kan komen bellen blazen (XXL) en er zal gevoetbald worden. Vanaf 11.30h op het Jan Maijenplein, iedereen is welkom.

Open kerk (werkdagen)
De kerk is open op werkdagen van 15:00h en 17:00h. Kom langs voor een kopje koffie of thee en met wat lekkers. Er is gelegenheid om dan een kaartje te schrijven om iemand een hart onder de riem te steken.

2_okt.png

Tijdens de week tegen eenzaamheid, in Amsterdam West beter bekend als West Verbindt gaan we op zaterdagochtend 2 oktober wandelen door de wijk en prikken het vuil op wat we onderweg tegenkomen. We verzamelen om 09.30h bij de Jeruzalemkerk. De koffie staat klaar.  Meer informatie over West Verbindt - Week van de verbinding

Open kerk (werkdagen)
De kerk is open op werkdagen van 15:00h en 17:00h. Kom langs voor een kopje koffie of thee en met wat lekkers. Er is gelegenheid om dan een kaartje te schrijven om iemand een hart onder de riem te steken.

Met de versoepelingen die per 25 september zijn ingegaan, zetten we ook als gemeente weer een stap. We sluiten ons aan bij de PKN als het gaat om toegangscontrole; dat vinden we niet iets voor kerken. We zullen stoppen ook met de registratie bij de ingang. Wel willen we in de kerkzaal ruimte bieden om te kiezen voor het afstand houden. In het middenvak laten we dat los, in de zijbeuken houden we vast aan de 1,5m afstand. De dienst blijft ook online te volgen via het YouTube kanaal

Praktisch
In de kerkzaal willen we ruimte bieden om te kiezen voor het afstand houden. In de zijbeuken van de kerkzaal houden we vast aan 1,5 meter afstand per huishouden.

Lees meer: Corona update - Versoepeling coronamaatregelen

Pasen.jpg

Aan het grote feest van Pasen gaat een periode van veertig dagen vooraf (de zondagen worden niet meegeteld) waarin christenen zich voorbereiden op dit feest. Van Jezus lezen we dat hij veertig dagen vastte in de woestijn. Christenen wereldwijd gebruiken de periode voor Pasen als een tijd van bezinning en soberheid. In de Jeruzalemkerk besteden we speciale aandacht aan deze tijd met extra samenkomsten. Je bent welkom!

Lees meer: Veertig dagen onderweg naar Pasen

www.elisedevries.nl.jpeg

Rond Allerheiligen en Allerzielen wordt overal ter wereld aan overleden dierbaren gedacht. Daarom opent de Jeruzalemkerk in de Baarsjes haar deuren. Bezoekers kunnen op zaterdag 31 oktober, zondag 1 november en maandag 2 november een kaarsje aansteken. In de kerk zijn kaarsjes aanwezig.

Voor wie steek jij een kaarsje aan?
Wees welkom om zomaar even binnen te lopen in de kerk. Ook als je er normaal nooit komt. Je kunt een kaarsje aansteken, een naam opschrijven of een gebed achterlaten. Er is ook ruimte om gewoon even stil te zijn of juist voor een gesprek. Een kwartier voor de sluiting van de kerk is er een kort moment van gebed.

Wees welkom
De Jeruzalemkerk bevindt zich aan de Jan Maijenstraat 14 in de Baarsjes.
De kerk is op de volgende momenten open:
- zaterdag 31 oktober van 20:00-22:00
- zondag 1 november van 14:00-16:00 en van 20:00-22:00
- maandag 2 november van 16:00-18:00
Ook op werkdagen is de Jeruzalemkerk open van 15:00-17:00.

Welkom,
wij zijn de
Jeruzalemkerk

Betrokken zijn op Jezus Christus, op elkaar en op de stad waar we in leven!

Ook in tijden van Corona.

Onze diensten zijn vanwege de Corona-maatregelen alleen via Zoom. Helaas niet in ons mooie kerkgebouw De diensten zijn achteraf terug te kijken via ons Youtube-kanaal.

We nodigen je van harte uit om mee te doen met onze Zoom-diensten. Via onderstaand formulier vraag je onze Zoom gegevens voor de eerstvolgende dienst op en ontvang je automatische de nieuwste zoomlinks.

Zoom link aanvragen

* verplicht veld
 

Diensten luisteren

Tijdens een dienst worden er (video)opnames gemaakt. Beluister en kijk de dienst op een later tijdstip via ons Youtube kanaal. Diensten tot maart 2020 zijn terug te luisteren in audio via de website.

YouTube Jeruzalemkerk

Luister eerdere diensten

Actueel

Onze samenkomsten

Lees meer: Corona

Over Ons

De Jeruzalemkerk in Amsterdam-West (de Baarsjes) waar iedereen welkom is en waar we graag betrokken willen zijn op Jezus Christus, op elkaar en op de stad waar we in leven. Wij zijn een gevarieerde gemeente die deel uit maakt van de Protestantse Kerk Nederland.

Contact
Jeruzalemkerk

Jan Maijenplein 14
Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.