Elsbeth-110_WillemJanDeBruin-EO.jpg

"Mam, zijn we er al?" Die vraag stelden mijn zusjes en ik als we met het gezin met onze oude eend onderweg waren naar Frankrijk om op vakantie te gaan. We waren dan meestal in de buurt van Breda, de weg naar Zuid-Frankrijk was nog lang. Zijn we er al? Dat is ook een vraag voor de 40-dagentijd.

Lees meer: Halverwege

aaron-burden-76177.jpg

Derde Paasdag bestaat niet, net zomin als tweede Paasdag, het is wel een mooie uitbreiding van onze vrije dagen die niet veel met wat er op Pasen is gebeurd heeft te maken. In veel andere landen bestaat het ook helemaal niet. Wat ik wel bedoel met Derde Paasdag is dat de opstanding van Jezus, die we vieren met Pasen, niet ophoudt na die ene dag. Jezus is opgestaan en dat mogen we elke dag geloven, en misschien ook wel ervaren.

Lees meer: Derde Paasdag

colin-carey-71130.jpg

Deze dagen werk ik aan een boekje over Lectio Divina dat in het najaar verschijnt. Twee theologen, Jos Douma en Abt Bernardus schrijven een handleiding Bijbellezen volgens deze beproefde methode. Voor het boekje mocht ik beide auteurs interviewen en vragen naar hun eigen ervaringen met lectio divina. Dat was al een hele leerzame ervaring. 

Lees meer: Bijbel lezen in de zomer

Over Ons

De Jeruzalemkerk in Amsterdam-West (de Baarsjes) waar iedereen welkom is en waar we graag betrokken willen zijn op Jezus Christus, op elkaar en op de stad waar we in leven. Wij zijn een gevarieerde gemeente die deel uit maakt van de Protestantse Kerk Nederland.

Contact
Jeruzalemkerk

Jan Maijenplein 14
Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.