Geschreven door:
Op:
februari 21, 2022
Deel:

‘Doomscrolling’. Ik had er nog nooit van gehoord maar ik blijk het met enige regelmaat te doen. Dat je op je scherm een nieuwsapp opent en van het ene nare bericht naar het andere doorscrollt. En nare berichten zijn er genoeg geweest in de afgelopen maanden.

Trouwens, de algoritmen van apps en website helpen dapper mee, want lees je een bericht over bijvoorbeeld machtsmisbruik, dan staan onder het artikel de links al klaar naar soortgelijke berichten.

Het is inmiddels al weer bijna twee maanden geleden dat het Kerst was. Ik ga er vanuit dat je de kerstspullen allang weer hebt opgeborgen en de adventskaarsen al helemaal. Maar het komt er op aan dat we de naam van Jezus blijven noemen: Immanuel, God met ons.

Op een of andere manier is Gods Geest continue bezig in deze wereld met herstel, vernieuwing, vervulling. Van ‘doomscrolling’ word je doodmoe omdat de gebrokenheid zo reëel en wijdverbreid is. Maar door Jezus weten we dat gebrokenheid niet het laatste woord heeft.

Gerelateerd

Koor Luz | Najaarsconcert op zondag 19 november

Deur open & kaartverkoop vanaf 15:30 uur. Kaarten regulier € 10,00 4 t/m 16 jaar: € 5,00 Betalen aan de […]

ZOMERAVONDCONCERT - Gert van Hoef in reprise!

Op zaterdagavond 8 juli komt deze succesvolle organist, na een goed bezocht concert in de Jeruzalem kerk in 2018, opnieuw […]

Onderweg naar Pasen in de Goede Week

In deze week zijn er drie extra momenten om je voor te bereiden op het grote en onvoorstelbare feest van […]

Jeruzalemkerk Architecture in 360 degrees

https://360-architecture.com/jeruzalem-kerk/

Kaarsjes in de Baarsjes

Beste buurtgenoot, Op zaterdagavond 24 december, Kerstavond, is het eindelijk weer zover: Kaarsjes in de Baarsjes! Geniet – als vanouds […]