Voor wie zijn de gemeentedagen bedoeld? Alle gemeenteleden, van jong tot oud, zijn welkom. Als je nog niet eerder mee geweest bent, is dit een uitstekende mogelijkheid om de gemeente beter te leren kennen. Dit jaar zijn de gemeente dag op 15 t/m 17 mei 2020 in Bergen aan Zee.

Lees meer: Gemeentedagen

De introductiemiddag vindt een aantal keer per jaar plaats aansluitend op de dienst met een heerlijke lunch. Tijdens de middag wordt er meer informatie gegeven over de gemeente. Verschillende mensen uit de gemeente vertellen iets over de achtergrond van de gemeente, hoe zij is ontstaan, welke activiteiten er worden georganiseerd en hoe je betrokken kunt raken. Ook wordt er een rondleiding gegeven door het kerkgebouw.

Lees meer: Introductiemiddag

Als christenen zien we allemaal het belang in van gebed, maar tegelijkertijd ervaren velen hoe lastig het vaak is er tijd voor vrij te maken of er invulling aan te geven. De gebedskring is open voor iedereen die eens vaker wil bidden voor de Jeruzalemkerk, mensen en zaken in je eigen omgeving die je graag bij God wilt brengen en voor de stad Amsterdam.

Lees meer: Gebedskringen

Een maandelijkse workshop rond Bijbelverhalen. Waarom? De Bijbel heeft in de westerse cultuur diepe sporen getrokken, maar wie kent de verhalen nog of is in staat dit boek zelf te lezen en te begrijpen? En wie begrijpt nog wat schilders bedoelden met hun Bijbelse schilderijen of wat popmuzikanten beweegt om Bijbelteksten te citeren in hun liedjes? En kun je iets van de religieuze spanningen van vandaag begrijpen zonder iets te weten van de religieuze bronteksten?

Lees meer: Bijbelklas

Wat zijn (huis)kringen? Op een vast tijdstip elkaar ontmoeten, de Bijbel bestuderen, verder praten over de preek van zondag, elkaar bemoedigen, uitdagen en samen bidden. Voor wie? Iedereen is hartelijk welkom op één van de kringen van onze gemeente.

Lees meer: Kringen

Over Ons

De Jeruzalemkerk in Amsterdam-West (de Baarsjes) waar iedereen welkom is en waar we graag betrokken willen zijn op Jezus Christus, op elkaar en op de stad waar we in leven. Wij zijn een gevarieerde gemeente die deel uit maakt van de Protestantse Kerk Nederland.

Contact
Jeruzalemkerk

Jan Maijenplein 14
Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.