Geschreven door:
Op:
september 20, 2021
Deel:

Toen we een dik jaar geleden de deuren van de Jeruzalemkerk op werkdagen tussen drie en vijf openzetten was dat het begin van een hernieuwde kennismaking met de buurt. De kinderen op het plein. De liefhebbers van architectuur. De medemens met hoge nood op zoek naar een toilet. De zoekers en twijfelaars die desondanks een kaarsje willen branden. Het smaakte naar meer. Maar hoe?

Dit seizoen zijn we samen met Tear een ontdekkingstocht gestart: ‘kerk met beide benen in de buurt’. Dat motto klinkt logisch en als iets dat je zou moeten willen. Maar is het dat en hoe dan? En moeten we nu opeens weer van alles?

Ik ben nog altijd blij met mijn leraar Nederlands die mij ooit uitlegde dat je ‘ontmoeten’ ook kunt schrijven als ‘ont-moeten’. Dat was etymologisch weliswaar onzin, maar inhoudelijk heel wijs. Ik wens je de ruimte voor ont-moeten en dus ontmoeten toe.

Richard Saly

Gerelateerd

Hoopvol leven: introductiecursus

Jezus inspireert al eeuwenlang mensen tot een leven van vertrouwen en hoop in een chaotische en angstige wereld. In deze […]

Startzondag: Aan tafel!!

Zondag 11 september hopen we elkaar te ontmoeten op de startzondag en maken we een begin met ons nieuwe jaarthema […]

Nieuw jaarthema: Aan tafel!!

We sluiten ons dit jaar aan bij het jaarthema van de landelijke kerk: “Aan tafel!” Samen eten is in bijna […]

Bijbelklas weer van start

Je staat in het Rijksmuseum voor een schilderij, leest op het bordje dat het een bijbels tafereel is, maar je […]

Aswoensdag: 2 maart

Aan het grote feest van Pasen gaat een periode van veertig dagen vooraf (de zondagen worden niet meegeteld) waarin christenen […]

Bidden voor de crisis in Oekraïne

“Laten we samen in gebed gaan voor alle mensen die zo zwaar lijden in deze situatie. Heer, ontferm U over […]