Je staat in het Rijksmuseum voor een schilderij, leest op het bordje dat het een bijbels tafereel is, maar je hebt geen idee. Je zou de bijbel best eens willen lezen, maar je zou niet weten hoe je moet beginnen. Je zit in een spirituele zoektocht, beoefent yoga en maakt kennis met oosterse en westerse filosofieën, maar bent benieuwd of de bijbel ook nog relevant zou kunnen zijn.

Herkenbaar?  Dan is deze bijbelklas iets voor jou.

Wat houdt het in?

De bijbelklas biedt jou alle ruimte om te ontdekken wat bij jou past. Geen verborgen agenda, geen bekeringsdrang, geen dogma’s, maar een open gesprek over de betekenis van de oude teksten in de bijbel. Een theoloog leidt je als een gids door het landschap van de bijbel en de afzonderlijke verhalen en teksten. Daarna is er alle ruimte voor gesprek: is dit nog relevant, hoe lezen anderen dit, hoe heeft het onze cultuur beïnvloed, hoe verhoudt dit zich tot andere tradities, mag ik hier boos over worden, waarom raakt dit me? En uiteraard bepaal jij wat je er uiteindelijk mee doet.

Altijd ontstaat er weer een mooi gesprek tijdens de bijbelklas, waarbij wederzijds respect en interesse in elkaars verhalen centraal staan. En het blijft me verrassen hoe ik de bijbelse teksten kan toepassen op mijn eigen leven.” Patty (33 jaar)

Voor wie?

Om mee te doen hoef je niet kerkelijk te zijn. De meeste deelnemers noemen zichzelf niet gelovig, maar allemaal hebben ze er steeds iets aan voor hun leven van elke dag. De bijbelklas is dus inmiddels een beproefd concept gebleken.

Meer weten of meedoen?

Informatie en opgave: Richard Saly, 0651851776, cwsaly@icloud.com

Locatie: De Jeruzalemkerk in De Baarsjes, Amsterdam-West.

Tijdstip: Dinsdagavond, van 20-22 uur.

Data: 4 oktober, 8 november, 6 december (2022), 17 januari, 14 februari, 7 maart, 11 april, 9 mei en 6 juni (2023)

Docent: Richard Saly, theoloog en dominee.

Praktische zaken: voor een bijbel wordt gezorgd, geen huiswerk want we lezen alles ter plekke.

Kosten: vrijwillige bijdrage.

Vragen? Mail of bel Richard Saly, 0651851776, cwsaly@icloud.com