Geloven is iets heel persoonlijks. Je hebt verhalen over God en over Jezus gehoord. Je hebt ontdekt dat Jezus niet alleen maar een figuur uit een ver verleden is. Hij nodigt jou hier en nu uit om Hem te volgen. En ook al twijfel je soms nog, je merkt dat je toch op Jezus vertrouwt en Hem wilt volgen.

Belijdenis doen wil zeggen dat je in het midden van de gemeente openlijk uitspreekt dat je bij God wilt horen en Jezus wilt volgen.

Waarom zou je belijdenis doen?

Er zijn verschillende motieven om belijdenis te willen doen.

– Je bent als kind gedoopt. Dat was een beslissing van je ouder(s). In de doop zei God dat Hij je Vader wilde zijn. Door belijdenis te doen zeg jij nu ‘ja’ tegen God.

– Je hebt Jezus leren kennen maar bent nog niet gedoopt. Je wilt je daarom laten dopen. Dat gebeurt nadat je openlijk je geloof in God de Vader, Zoon en heilige Geest hebt uitgesproken.

– Hoewel geloof persoonlijk is, wil je er ook voor uitkomen. Iedereen mag weten dat jij er voor kiest Jezus te volgen. Het is mooi om in het openbaar te vertellen wie God voor jou is. Het is iets dat je samen met de leden van de gemeente wilt vieren.

– Je hebt gemerkt hoe belangrijk het is om bij een gemeente te horen. Geloven doe je niet alleen. Er zijn mensen die jou geholpen helpen om te groeien in geloof. Door belijdenis te doen geef je aan dat jij medeverantwoordelijkheid wilt dragen voor het reilen en zeilen van de gemeente.

– Je komt erachter dat je het nodig hebt om regelmatig met anderen uit de bijbel te lezen, avondmaal te vieren en samen te zijn. Door belijdenis te doen spreek je uit dat je trouw wilt zijn aan de gemeente.

Hoe bereid je je voor?

De verdiepingscursus is bedoeld voor iedereen die zich verder wil verdiepen in het christelijk geloof door middel van het samen lezen van bijbelteksten en andere bronnen uit de christelijke traditie. Er is aandacht voor de inhoud van het geloof en de verbinding tussen geloof en ons dagelijks leven. Op de avonden zelf is er alle ruimte voor input en vragen. De bijeenkomsten zijn tweewekelijks en worden geleid door de predikant.

Voor wie?
Misschien deed je (ooit) de Alphacursus en ben je toe aan een nieuwe stap. Misschien ben je een tijdje minder betrokken geweest op het christelijk en zoek je een opfriscursus. Of misschien overweeg je wel om belijdenis van het geloof af te leggen en/of je te laten dopen. Deze cursus biedt de mogelijkheid om verdere stappen te zetten op je geloofsweg. Na Pinksteren zal er de gelegenheid zijn tot het afleggen van belijdenis en/of je te laten dopen.

Meer informatie? Stuur een mailtje naar de predikant Richard Saly.