Marco Jansen

Ik ben Marco Jansen, 44 jaar oud en de trotse vader van drie mooie kinderen (Ciske, Puk en Yentl). Ik ben getrouwd met Carlinke en wij zijn dit jaar precies twintig jaar woonachtig in Amsterdam (De Pijp). Ik ben verantwoording voor digitalisering & Innovatie bij De Zorgcirkel, een systeemaanbieder van specialistische ouderen- en revalidatiezorg in Noord Holland. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te sporten, surfen, kitesurfen en wielrennen. 


Hoe heb je de Jeruzalemkerk leren kennen?

Twaalf jaar geleden waren Carlinke en ik op zoek naar een stadskerk. We gingen toen naar Xrds en dat is een echte regio kerk, waar veel gemeenteleden verder uit elkaar wonen. Mooie diensten, maar we misten een plek waar je direct iets voor de buurt kunt doen. Een kerk is een perfect middel om mooie dingen te kunnen doen voor degene voor wie geen andere helper is.


Hoe ben je actief binnen de gemeente?

Ik bezoek de zondagse diensten en ben actief met de kinderen en tieners van de gemeente. Eens in de twee weken hebben we op vrijdagavond een tienerclub avond. We doen ook vaak leuke en nuttige dingen, zoals iets lekkers bakken voor ouderen in een verpleeghuis of geld verzamelen voor een goed doel. Het is prachtig om te zien dat jonge mensen het vanzelfsprekend vinden dat je iets voor een ander doet!


Wat betekent de Jeruzalemkerk voor jou?

De Jeruzalemkerk is een warme en dynamische plek. Er is veel diversiteit wat zich uit in een hoop verschillende denkbeelden, maar ondanks dat vormen we samen een warme gemeente. Tegelijkertijd is de Jeruzalemkerk een stadskerk, waar veel ruimte is voor verandering en nieuwe idee├źn. Onze gemeente is een Hotel de Hoop voor iedereen, het maakt niet uit wat je achtergrond of cultuur is. Samen mogen we hopen op een betere wereld, en hier ook aan werken door zorgvuldig met onszelf en met elkaar om te gaan. De inspiratie hiervoor mogen wij vinden bij God, onze bron van hoop.