Biddag en dankdag zijn aan elkaar gekoppeld. Aan het begin van het jaar bidden voor een zegen over ons werk, en aan het eind van het jaar danken we voor al het goede wat we hebben mogen ontvangen.

Biddag

Biddag is een feestdag in de christelijke traditie, die jaarlijks valt op de tweede woensdag van maart. De volledige naam van biddag is de Biddag voor gewas en arbeid.

Op biddag vragen wij God traditioneel gezien om een zegen over alles wat groeit en bloeit en ook over ons werk. Met biddag herinneren wij onszelf eraan hoe afhankelijk wij zijn van anderen, omstandigheden en bovenal van God. Het is ook een dag om kritisch te kijken naar onze manieren van voedsel produceren en naar hoe wij ons werk organiseren.

Op biddag stoppen we even heel bewust met ons werken en bezig zijn. We brengen ons te binnen dat niet alles maakbaar is. We vragen God om zegen.

Dankdag

Dankdag valt op de eerste woensdag van november. Op deze dag danken wij God voor al het goede dat we kregen. We staan bewust stil bij het onvanzelfsprekende van al die dingen die wij zo vaak vanzelfsprekend vinden: de schoonheid van de natuur, de overvloed aan oogst, de voldoening om wat je bereikte in je werk of studie. Het is een dag om je dankbaarheid te ontdekken en uit te spreken.